Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Το βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί

Οι μικρές εκπλήξεις σε συναντούν σε ανύποπτο χρόνο, σε ανύποπτα μέρη. Στη 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου συνάντησα το Σάββατο ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.


Το βιβλίο, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, μιλάει για ένα βιβλίο ή έναν άνθρωπο που αποφεύγει επίμονα τη φθορά του χρόνου και το συγχρωτισμό με την καθημερινότητα. Όταν ο μάταιος αγώνας του να μείνει ανέγγιχτο το οδηγεί σε ένα παιδί με πράσσινα γυαλιά, θα καταλάβει πως η μουσική που κρύβουμε μέσα μας είναι ακριβώς αυτό: η φθορά του χρόνου και ο συγχρωτισμός με την καθημερινότητα.

Η δεύτερη έκπληξη, αν η πρώτη είναι η ώριμη μαγεία και η πρωτοτυπία αυτού του βιβλίου, είναι η συγγραφέας του: η 34χρονη βιβλιοθηκονόμος Βασιλική Κάργα. Γεννήθηκε το 1974, λατρεύει τα βιβλία (και προφανώς τη δουλειά της), είναι απόφοιτος της Βιβλιοθηκονομίας και το πρώτο της βιβλίο υπόσχεται πιστεύω μια πολύ ουσιαστική συνέχεια.
Το "βιβλίο που δεν ήθελε να διαβαστεί" εκδόθηκε το Μάιο του 2008 από τις εκδόσεις "Επόμενος Σταθμός" και στα ατού του είναι και η ατμοσφαιρική εικονογράφηση του Νίκου Κουμαριά

1 σχόλιο:

librarian είπε...

To διάβασα κι εγώ αυτό το βιβλίο και με συγκίνησε τόσο το κείμενο όσο και η εικονογράφηση. Χαίρομαι που το αναφέρεις πρέπει να θυμηθώ να το βάλουμε στην ανάρτηση με τα παιδικά βιβλιοβιβλία.