Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τα μουσικά σχολεία διαδηλώνουν, τραγουδάνε, διεκδικούν


Και είναι η πρώτη Δευτέρα ενός καινούριου μήνα κι όμως τόσο παλιά, βρωμάει μούχλα και σκονισμένα πτώματα, ελπίδες ρετάλια και συμβιβασμούς, όνειρα κομμένα και ραμμένα με ρεαλισμό.




Κι έξω από το παράθυρό σου, έξω από τα σκονισμένα ράφια της βιβλιοθήκης με τα σκονισμένα φύλλα και τις σκονισμένες ιδέες στήνουν εξέδρα και αρχίζουν να τραγουδάνε. Τα μουσικά σχολεία που διαδηλώνουν. Τα μουσικά σχολεία τραγουδάνε. Τα μουσικά σχολεία που διεκδικούν. Κι όλα ανθίζουν ξανά. Και μέσα σου.


Οι μαθητές στην ανακοίνωσή τους ζητούν 

«το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.

Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν - συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.

Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. ;Eνα γεύμα για όλους τους μαθητές.

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το "Νέο Λύκειο" και το "Νέο Επαγγελματικό Λύκειο".

Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.

Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.

Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας.

Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: